In Lingewaard is veel vraag naar betaalbare, goede (huur)woningen. De gemeente wil flexwoningen maken op het stuk grond aan de Sallandstraat. Flexwoningen kunnen veel sneller worden geplaatst dan normale nieuwbouwwoningen. Daardoor kunnen we mensen die een woning zoeken sneller helpen. Het stuk grond in Haalderen is de enige plek in Lingewaard waar we direct aan de slag kunnen. De flexwoningen blijven 15 tot 30 jaar staan. Voordat de woningen er komen, is er nog onderzoek nodig. Ook moet er nog een besluit over genomen worden door de gemeenteraad. 

Onderzoek

De gemeenteraad heeft geld gegeven om te onderzoeken of op de Sallandstraat flexwoningen kunnen komen. De gemeente heeft woningcorporatie Waardwonen gevraagd om dit samen te doen. Waardwonen heeft hier ja tegen gezegd. Als uit onderzoeken blijkt dat bouwen aan de Sallandstraat mogelijk is, maken we een plan. Dit plan gaat later dit jaar naar de gemeenteraad. Pas als de raad ja zegt en geld geeft, gaan we door. We vragen dan een vergunning aan. Tegen die vergunning kunt u bezwaar maken en eventueel in beroep en hoger beroep gaan.


Bewoners

Flexwoningen zien er hetzelfde uit als gewone (nieuwbouw)woningen. Ook de mensen die er wonen, zijn hetzelfde als in de rest van Lingewaard. In de flexwoningen komt een mix van verschillende doelgroepen. Die mix zorgt ervoor dat het aan de Sallandstraat straks fijn wonen is en dat nieuwe bewoners zich snel thuis voelen. In ongeveer 40% van de flexwoningen komen straks starters. Ongeveer 33% is voor reguliere huurders. In ongeveer 20% van de woningen komen statushouders. Ongeveer 7% van de woningen is voor mensen met een middeninkomen.


Fases

We bouwen in verschillende fases: op z’n vroegst in 2024 kunnen we maximaal 60 woningen bouwen. De rest kunnen we waarschijnlijk pas bouwen als Liander klaar is met het verbeteren van het stroomnet. Dat is pas na 2025. In de tussentijd kijken we hoe het gaat en kunnen we bijsturen als dat moet. De mix van doelgroepen blijft in elke fase overeind. Dus we gaan in de flexwoningen niet een bepaalde doelgroep eerder plaatsen dan de andere.  
 

Terugblik informatieavond 31 mei

Op  woensdag 31 mei presenteerden we op een drukbezochte informatieavond de plannen voor de flexwoningen in Haalderen. De presentatie van die avond vindt u hieronder onder ‘documenten’. Let op: de afbeeldingen en schetsen in die presentatie zijn niet definitief.

We zijn op dit moment bezig met het beantwoorden van alle vragen die op die avond werden gesteld. De vragen en ons antwoord plaatsen wij zo snel mogelijk op deze website.
 

Aanmelden klankbordgroep

U kunt zich tot en met woensdag14 juni aanmelden voor de klankbordgroep. Dit is een groep mensen die namens de bewoners van Haalderen met ons meedenkt en meepraat over de plannen voor de flexwoningen en alles wat daarbij hoort. Met de knop hieronder kunt u zich aanmelden voor de klankbordgroep. 

Als u zich aanmeldt, krijgt u een uitnodiging voor een bijeenkomst met andere aanmelders. De datum van die bijeenkomst is nog niet bekend, maar zal binnen een paar weken plaatsvinden.

Aanmelden klankbordgroep

Aanmelden nieuwsbrief

Om u in de toekomst snel te kunnen informeren bij nieuwe ontwikkelingen, versturen wij regelmatig een nieuwsbrief. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via de knop hieronder.

Aanmelden nieuwsbrief(externe link)

Meer informatie

Binnenkort plaatsen wij op deze website een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden. Mocht u voor die tijd al een vraag hebben, mail die dan naar sallandstraat@lingewaard.nl. Wij voegen uw vraag met ons antwoord dan ook toe aan de lijst met veelgestelde vragen.