In Lingewaard is veel vraag naar betaalbare, goede (huur)woningen. De gemeente wil flexwoningen maken op het stuk grond aan de Sallandstraat. Flexwoningen kunnen veel sneller worden geplaatst dan normale nieuwbouwwoningen. Daardoor kunnen we mensen die een woning zoeken sneller helpen. Het stuk grond in Haalderen is de enige plek in Lingewaard waar we direct aan de slag kunnen. De flexwoningen blijven 30 jaar staan. De gemeenteraad besluit op 14 december of de flexwoningen er komen. 

Onderzoek

De gemeenteraad heeft geld gegeven om te onderzoeken of op de Sallandstraat flexwoningen kunnen komen. De gemeente heeft woningcorporatie Waardwonen gevraagd om dit samen te doen. Waardwonen heeft hier ja tegen gezegd. Uit de onderzoeken blijkt dat bouwen aan de Sallandstraat mogelijk is. Daarom hebben we een plan gemaakt en naar de gemeenteraad gestuurd. De gemeenteraad besluit op 14 december of de flexwoningen er komen. Pas als de raad ja zegt en geld geeft, gaan we door. We vragen dan een vergunning aan. Tegen die vergunning kunt u bezwaar maken en eventueel in beroep en hoger beroep gaan.


Bewoners

Flexwoningen zien er hetzelfde uit als gewone (nieuwbouw)woningen. Ook de mensen die er wonen, zijn hetzelfde als in de rest van Lingewaard. In de flexwoningen komt een mix van verschillende doelgroepen. Die mix zorgt ervoor dat het aan de Sallandstraat straks fijn wonen is en dat nieuwe bewoners zich snel thuis voelen. In ongeveer 40% van de flexwoningen komen straks starters. Ongeveer 33% is voor reguliere huurders. In ongeveer 20% van de woningen komen statushouders. Ongeveer 7% van de woningen is voor mensen met een middeninkomen.


Fases

We bouwen in verschillende fases: op z’n vroegst in 2025 kunnen we maximaal 50 woningen bouwen. De rest kunnen we waarschijnlijk pas bouwen als Liander klaar is met het verbeteren van het stroomnet. Dat is pas na 2025. In de tussentijd kijken we hoe het gaat en kunnen we bijsturen als dat moet. De mix van doelgroepen blijft in elke fase overeind. Dus we gaan in de flexwoningen niet een bepaalde doelgroep eerder plaatsen dan de andere.  

Aanmelden nieuwsbrief

Om u in de toekomst snel te kunnen informeren bij nieuwe ontwikkelingen, versturen wij regelmatig een nieuwsbrief. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via de knop hieronder.

Aanmelden nieuwsbrief(externe link)

Veelgestelde vragen

Via de onderstaande knop komt u bij de veelgestelde vragen over de flexwoningen in Haalderen. Daar staan ook onze antwoorden op deze vragen. Zodra wij nieuwe vragen ontvangen, nemen wij deze mee op deze pagina, met ons antwoord. 

Vraag en antwoord

Staat uw vraag er niet tussen? Stuur uw vraag dan in via onderstaande knop. U komt dan bij het contactformulier. We proberen alle vragen te beantwoorden en op de pagina met vragen en antwoorden te plaatsen.

Contactformulier